Saturday, September 15, 2007

NOFX - punk american la Bucureşti



Trupa americană NOFX a concertat marţi seara la Amfiteatrul "Mihai Eminescu" din Bucureşti, unde a adunat un public de aproape o mie de persoane, show-ul celor patru punkeri instaland o atmosferă "entuziasto-violentă" printre spectatori.

In deschiderea concertului NOFX, scena a fost incălzită de către patru formaţii romaneşti de rock alternativ, hip-hop şi punk-rock: OCS, CTC, Pistol cu Capse şi E.M.I.L.
Pe parcursul prestaţiei primelor două formaţii, spectatorii care abia incepeau să se adune la Amfiteatrul "Mihai Eminescu" păreau mult mai preocupaţi de berea care se vindea la două tonete aflate imediat langă intrare. Abia trupa Pistol cu Capse a reuşit să anime atmosfera, cei patru membri ai formaţiei susţinand un recitat de aproximativ jumătate de oră. De asemenea, cei de la E.M.I.L. au reuşit să ridice publicul in picioare, spectatorii cantand alături de ei piesele cunoscute.
Americanii de la NOFX au urcat pe scenă in jurul orei 21.00, show-ul trupei desfăşurandu-se pe parcursul a aproape două ore.
Insoţit de o ploaie măruntă, Fat Mike, solistul formaţiei, a salutat publicul prezent, declarandu-se indignat de faptul că distanţa dintre scenă şi spectatori este prea mare. Atat le-a trebuit punkerilor să audă, că zeci de puşti cu creste in nuanţe de roz turbat şi albastru electric au sărit in spaţiile libere de langă scenă, fentand vigilenţa oamenilor de ordine care incercau să menţină ordinea pe timpul concertului.
Dar nici spectatorii şi nici cei de la NOFX nu s-au conformat, Fat Mike provocandu-i pe cei din public să urce chiar pe scenă. Unul dintre fanii mai iuţi de picior a reuşit astfel să ajungă pe scenă, să sară peste monitoare şi să se aşeze in genunchi langă solist, pentru a-i săruta picioarele. Oamenii de ordine au avut de furcă cu astfel de personaje pe tot parcursul concertului, şi nu s-au sfiit să-şi infigă mainile in crestele celor care depăşeau zona de acces.
Foarte volubili pe tot parcursul concertului, muzicienii au dialogat cu cei din public despre Romania, fiind curioşi de gradul de simpatie al Bulgariei şi al Ungariei, au povestit despre George Bush - "cel mai prost preşedinte" -, dar şi despre California: "in Romania sunt cei mai tari dictatori, dar in California e cea mai bună cocaină", au cantat ei.
"Lumea ştie de voi romanii, doar că nu le pasă. Nouă ne pasă, căci de-aia suntem aici. Vă mulţumim că aţi venit", a ţinut Fat Mike să spună spre sfarşitul concertului.
NOFX, trupă formată in urmă cu mai bine de 20 de ani, in Berkeley, California, a avut ca spectatori tineri cu varste mai mici decat al primei casete demo pe care muzicienii au inregistrat-o. Cei mai mulţi dintre spectatorii de la Bucureşti au fost adolescenţi, cu freze amuzante şi haine colorate, dar şi caţiva rockeri cu morgi afectate.
Trupa NOFX a lansat pană in prezent zece albume de studio, 15 EP-uri şi şapte single-uri, a vandut peste şase milioane de albume in intreaga lume, fiind una dintre cele mai de succes trupe independente din ultimii ani.

SURSA: MEDIAFAX

No comments: